preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Postira

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2016.

Ukupno: 127127
Ovaj mjesec: 1517
Ovaj tjedan: 360
Danas: 22
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Crno ili bijelo?Arhiva dokumenata
Arhiva

S ribom mogu sve

Kamo poslije OŠ

                

Kulturna djelatnost

"Podježice"

Erasmus +

Eko škola V. Nazora

Nazorovi dani 2021

Bioteka

Volonteri pri OŠ

Kamo poslije osnovne

e-dnevnik rod. i uč.

Priloženi dokumenti:
e-Dnevnik-upute-za-nastavnike.pdf

Pozivi,natječaji,ponude

Putovanja, izleti

Foto galerija

Portal za škole

Prometna učilica

Kako zaštititi djecu na Internetu?

Prekini lanac

vijesti
Erasmus plus, prva mobilnost realizirana u našoj školi
Žan Ravlić / datum: 17. 5. 2022. 16:58

Erasmus plus, prva mobilnost realizirana u našoj školi.

U tjednu od 9.05.-14.05. U sklopu projekta "Utjecaj ljudskog djelovanja na okoliš" s temom "Porast razine mora i utjecaj na naš život ", bili smo domaćini partnerima iz Francuske, Portugala, Rumunjske i Guadeloupe. Tijekom radnog tjedna, održane su edukacije u suradnji s Hidrografski institutom iz Splita, Solanom Nin, NP Plitvička jezera, Klesarskom školom iz Pučišća, Udrugom Hrapočuša iz Dola, tvornicom Sardina iz Postira.

Sadržaje i ugođaj možete vidjeti na https://youtu.be/O1MzuFYx3Mg

 Sudionici Erasmus+ projekta posjetili Hrvatski hidrografski institut, vidi na:   https://www.hhi.hr/en/vijesti/sudionici-erasmus-projekta-posjetili-hrvatski-hidrografski-institut

      https://www.hhi.hr/en/news/erasmus-project-participants-visited-the-croatian-hydrographic-institute

Učenici iz naše škole i škola partnera su predstavili svoje radove na temu „Porast razine mora“, sudjelovali na radionicama i realizirali predviđene radove. Otvorena je mala izložba slika u kojima su korišteni reciklirani materijali,  reportaža o svim predavanjima i osobnim utiscima mobilnost. Ovim putem zahvaljujem posebno Jadroliniji, hotelu Pastura, Pastoralnom centru, Klesarskoj školi kao i roditeljima i obiteljima koji su bili uključeni u projekt

Posebna zahvala kolegama iz projektnog tima i kolegicama koje su pripremile odličan program dobrodošlice. Nadamo se da ćemo nastaviti i dalje, na dobrobit naših učenika i zajednice.

Sanja Nejašmić, prof.

Ravnateljica

OŠ  Vladimira Nazora

21410  Postira


[OPŠIRNIJE]Naši učenici uspješni na Regionalnom ekipnom natjecanju iz matematike
Žan Ravlić / datum: 17. 5. 2022. 06:18

Ove školske godine naši su učenici sudjelovali na Dalmatinskom festivalu matematike (DFM 2022). To je Regionalno ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola. Natjecanje se provodi u četiri kategorije i to: N – za učenike 3. i 4.razreda, Z – za učenike 5. i 6.razreda, Q – za učenike 7. i 8.razreda i R – za učenike SŠ. Ekipu čine četiri učenika iste škole iz odgovarajućih razreda, a pravilo je da mogu biti maksimalno dva učenika iz višeg od dva ponuđena razreda.

Naša škola sudjelovala je e ekipom SARDI koja se natjecala u kategoriji Z u sastavu: Josip Frančeski (5.r), Roko Štrba (5.r), Martin Martinić (6.r) i Matej Vlahović (6.r). Natjecanje je održano u petak, 13.svibnja 2022. u Splitu. Od ukupno 51 ekipe u kategoriji Z, naša ekipa osvojila je 28.mjesto.

Čestitamo učenicima i mentorici na postignutom rezultatu i predstavljanju naše škole!


[OPŠIRNIJE]24. Noćnjak - međunarodna manifestacija maslinara i uljara
Žan Ravlić / datum: 9. 5. 2022. 07:56

JOŠ JEDNOM ZLATNI!

I ove godine učenička zadruga Podježice hrabro je stala uz rame iskusnim i svjetski priznatim maslinarima sudjelovanjem na 24. Noćnjaku - međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara,održanom u Supetru, 5.svibnja 2022.  Učenice 7.razreda u pratnji učitelja predstavili su proizvode zadruge (ušećerene mendule ,marmeladu od naranči, kuharicu...) i privukli pažnju brojnih posjetitelja.

Iako je iza nas zahtjevna godina s manjim urodom, na ovom Noćnjaku  maslinari i uljari predali su  346 uzorka od čega 192 uzorka  otvorena ulja ,93 pakovine i 61 proizvod od masline. Maslinovom ulju UZ Podježice pri OŠ Vladimira Nazora - Postira u kategoriji ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti dodijeljena je zlatna medalja na što smo ponosni. Čestitke Mladim maslinarima i voditelju sekcije.

Vidi:

 https://www.dalmacijadanas.hr/nocnjak-u-supetru-opet-odusevio-gotovo-80-posto-maslinovih-ulja-ima-ekstra-djevicansku-kvalitetu

https://maslina.slobodnadalmacija.hr/maslina/maslinarstvo/nocnjak-2022-zapoceo-sadnjom-drobnice-te-podjelom-nagrada-i-priznanja-rast-hrvatskih-ulja-na-svjetskim-ljestvicama-treba-iskoristiti

https://morski.hr/2022/05/07/nocnjak-2022-nagradena-najbolja-maslinova-ulja/

https://www.zsd.hr/lista-%C4

https://www.agroklub.com/sajmovi-dogadjanja/ucenicka-zadruga-podjezice-s-ponosom-izlozila-svoje-maslinovo-ulje-iz-postira/76842/

Ana Lovrić

        voditeljica UZ Podježice


[OPŠIRNIJE]Nazorovi dani 2022 - KNJIŽEVNO STVARALAŠTVO OTOKA BRAČA
Sanja Nejašmić / datum: 26. 4. 2022. 12:37

U povodu 26. Nazorovih dana

OŠ Vladimira Nazora Postira, raspisuje natječaj Književno stvaralaštvo otoka Brača

Uvjeti natječaja
1.Na natječaju mogu sudjelovati autori
koji žive ili suporijeklom s otoka Brača.
2. Na natječaj se
mogu prijaviti s kratkom pričom ilipoezijom, radom koji nije nigdje do sada objavljen.
3. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit tekst- kratkupriču ili 10 pjesama u otvorenom (word) dokumentu kojine smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.
4. Jedan autor se može prijaviti samo s jednomprijavom
5. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom iprezimenom na početku, kontakt: broj telefona i adresuelektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.
6. Rukopise s naznakom „Književno stvaralaštvo otokaBrača“ u naslovu poruke, isključivo slati na e-mail: natjecaj.nazor.postira@gmail.com
7. Natječaj je otvoren do 20.05.2022.

Autor najboljeg rada bit će nagrađen DiplomomVladimira Nazora na završnoj priredbi Nazorovih dana, 03.06.2022. u Postirima.
 


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Žan Ravlić / datum: 22. 4. 2022. 10:16

22.travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Uz  poruke i crteže učenika ,aktivnosti uređenja okoliša , ideje recikliranja kao i vrijedne ruke našeg domara  i mi smo obilježili ovaj dan. Slogan naše eko škole neka nas potiće na svakodnevne aktivnosti i brigu za naš planet -”Bez otrova i smeća, zdravlja puna vreća!” 

                                                                           Koordinatorica eko škole, Ana Lovrić s učenicima 7.razreda 


[OPŠIRNIJE]Prijave na testiranje za upis u programe CI
Žan Ravlić / datum: 14. 4. 2022. 19:22
Prijave na testiranje za upis u programe CI matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike su otvorene i traju od 13. travnja do 13. svibnja.

Na plakatu su sve bitne informacije o testiranju, kao i naši kontakti za one koji imaju pitanja (info@ci-sdz.hr ili 091 457 4574).

Zainteresirane učenike prijavljuje škola, a prijave se obavljaju putem aplikacije MIA. 

Sve detalje o našim izvanškolskim programima i postupku testiranja možete pronaći na www.ci-sdz.hr.

Više na OPŠIRNIJE, otvori datoteku!


[OPŠIRNIJE]Nazorovi dani 2022.
Žan Ravlić / datum: 6. 4. 2022. 11:49
 
U povodu održavanja ” XXVI. NAZOROVIH DANA“, Osnovna škola Vladimira Nazora iz Postira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje objavljuju XV. literarni natječaj “Nazor i mi”.
 
Na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje, objavljen je  XV. natječaj "Nazor i mi" za učenike osnovnih i srednjih škola RH.
Najbolji radovi će biti nagrađeni Diplomom Vladimira Nazora , na svečanom završenom programu 3- lipnja u Postirima.

Poziv za sudjelovanje na XV. literarnom natječaju „NAZOR I MI“ za 2022. godinu možete vidjeti na OPŠIRNIJE, otvori datoteku!

 


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Žan Ravlić / datum: 10. 2. 2022. 13:01

Informatičari prvog, drugog i trećeg razreda sa svojom učiteljicom Zoranom Mandić izradili su prikladan plakata povodom Dana sigurnijeg interneta.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju