2020-01-27 07:29:55

LORA – Laboratorij održivog razvoja 2020

 Laboratorij održivog razvoja - LORA

U rujnu, 2019. Osnovna škola Vladimira Nazora u Postirima, uključena je u projekt LORA – Laboratorij održivog razvoja. Nositelj projekta je Udruga Bioteka koja se na taj način sa svojim partnerima uključila u ostvarenje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a. U projekt je uključena po jedna škola iz svake županije, stoga smo izuzetno ponosni da je upravo naša škola odabrana među školama Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt je započeo edukacijama učitelja koje su održane u listopadu i studenom 2019. godine na kojima je kao predstavnica škole sudjelovala pedagoginja Ružica Babarović. Cilj radionica bio je potaknuti učitelje na kritičko promišljanje o održivom razvoju i aktivnostima koje se mogu provoditi u školama i lokalnim zajednicama. Predstavljeni su ciljevi projekta LORA.

U ponedjeljak i utorak, 20. i 21. siječnja 2020. održan je posjet mobilnog tima projekta LORA osnovnoj školi u Postirima. Školu su posjetile Jelena Babić, udruge Hyla, i Tea Dorogi,  udruge Biom, kao predstavnice partnerskih udruga projekta LORA.

            U ponedjeljak su se upoznale s vanjskim i unutarnjim uvjetima škole te našim resursima. Predstavljene su aktivnostima kojima se škola bavi, a naglasak je stavljen na raznovrsnim aktivnostima i rezultatima rada Učeničke zadruge Polježice. Partnerice projekta upoznale su   kolektiv škole. Kratkom šetnjom po mjestu upoznali smo se s lokalnom zajednicom i važnim suradnicima naše škole (načelnik Općine Postira, župnik, Turistička zajednica Postira, Poljoprivredna zadruga Postira..).

            U utorak je održan sastanak koordinatorica eko škole Ane Lovrić, Senke Zrilić i Ružice Babarović, ravnateljice Sanje Nejašmić i mobilnog tima projekta LORA. Na sastanku je razrađen program održivog razvoja koji će se provesti u našoj školi, a čiji je cilj uključivanje i povezivanje lokalne zajednice sa školom. Izrađen je suvremeni obrazovni program za održivi razvoj koji je prilagođen potrebama škole.

Kako biste doznali o kakvom se projektu radi i koje će se aktivnosti provoditi, pratite daljnje novosti na našim stranicama škole!

            Više informacija o globalnim ciljevima održivog razvoja, održanim edukacijama te tijeku projekta LORA možete pronaći i na službenim stranicama projekta:http://lora.bioteka.hr/ .


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira