2020-10-22 16:00:41

UTJECAJ LJUDSKOG DJELOVANJA NA OKOLIŠ

NAŠ PRVI ERASMUS PLUS PROJEKT

Naša se  škola prvi put uključila, prijavila i postala partner u  projektu  Utjecaj ljudskog djelovanja na okoliš“, unutar programa Erasmus plus.

Nositelj projekta je College Pierre de Coubertin (Chevreuse) iz Francuske, ostali partneri su Agroupamento de Escolas de Montenegro, Faro iz Portugala, Liceul Charles Laugier, Craiova iz Rumunjske  i College du Raizet iz Guadaloupe (Francuska).

Povezala nas je zajednička tema, održivi razvoj, briga o okolišu i promjene koje nastaju uslijed ljudskog djelovanja. Iz raznovrsnosti klimatskih zona kojima pripadamo, proizašle su teme kojima ćemo se baviti:

Francuska: Promjene u okolini

Hrvatska: Porast razine mora i posljedice

Rumunjska: Nove tehnologije sa manje onečišćenja i obnovljiva energija (hibridni automobili, solarni paneli, toplinska energija)

Portugal: Nedostatak vode i njena zaštita

Guadalupe: Pametna poljoprivreda: jedimo dobro

Iz tema je vidljivo kako ne želimo samo uočiti promjene koje nastaju ljudskim djelovanjem i biti kritični prema njima, već aktivno sudjelovati u zaštiti prirode, promjeni loših životnih navika, korištenju prirodnih resursa ali i primjeni novih tehnologije u industrijama kao i novom pristupu proizvodnji hrane.

Vrijeme trajanja projekta je 24 mjeseca.

Projektom je predviđena mobilnost učenika i učitelja, upoznavanje kultura i krajeva, stvaranje novih prijateljstava, kao i rad na zajedničkim projektima.

U novonastalim epidemiološkim uvjetima, prilagodit ćemo realizaciju projekta mogućnostima, uz primjenu novih digitalnih tehnologija.

 

Veselimo se susretu i razmjeni ideja sa našim novim prijateljima

Nadamo se da ćemo našim projektom doprinijeti očuvanju i zaštiti okoliša


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira