2020-11-30 07:46:37

Matematički adventski kalendar

 

Dragi učenici,

pred nama je mnogima najljepše doba u godini u kojem iščekujemo Božić.

Mlade matematičarke 7.razreda osmislile su i izradile za vas matematički adventski kalendar koji je postavljen u predvorju naše Škole.

Svaki radni dan, od početka adventa pa do zadnjeg nastavnog dana u 1.polugodištu, na kalendaru će osvanuti novi zadatak. Budite uporni i pokušajte riješiti što više zadataka. Svoj postupak rješavanja i konačno rješenje zadatka zapišite na mali komad papira te obavezno napišite svoje ime, prezime i razred. Papirić ubacite u kutiju koja je u predvorju naše Škole ispod kalendara. Roditelji, bake, djedovi, učiteljice, prijatelji i svi ljudi dobre volje neka vam pomognu. Ne morate samostalno znati riješiti baš svaki zadatak.

23.12.2020. proglasit ćemo najuspješnije učenike i nagraditi ih slatkišima.

Napravili smo i digitalnu verziju kalendara pa ako niste stigli prepisati zadatak u školi, pronađite ga na sljedećoj poveznici: https://calendar.myadvent.net/?id=0a8763cd0a538153ffedd807c3028ed0 . Krećete od broja „1“ pa naprijed, svaki dan po jedan zadatak.

Mlade matematičarke 7.razreda pozivaju vas da se u što većem broju odazovete i sudjelujete u ovoj veseloj predblagdanskoj matematičkoj aktivnosti.

Sretno svima!

                                                                                   Meri Mošić, mentorica


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira