2023-12-13 10:08:09

Izvanučionična nastava Split - 1.- 4.r.

Izvanučionična nastava Split

 

U skladu s Godišnjim planom i programom te školskim kurikulom, u okviru izvanučionične nastave,  učenici od prvog do četvrtog razreda, a u pratnji učiteljica razredne nastave M. Šantić, Đ. Kovačić, R. Lučić- Lavčević, D. Radić, tajnice škole A. Janković i stručne suradnice knjižničarke M. Kličinović  u četvrtak 7. prosinca, posjetili su grad Split.

Odlično raspoloženje vladalo je u jutarnjoj vožnji trajektom prema Splitu. Na putu od trajektne luke do kazališta, učenici su promatrali položaj i zanimljivosti  grada Splita na dijelu kojim smo se kretali (trajektna luka, autobusni i željeznički kolodvor, Dioklecijanovi  podrumi, Vestibul, Marmontova ulica, Trg Gaje Bulata).

Posjetili smo Gradsko kazalište mladih i odgledali predstavu  „Ivica i Marica“, braće Grimm.

Primjenjivali su stečeno znanje ponašanja u prometu,  na javnim mjestima i u kulturnim ustanovama, uz razvijanje ponosa na zavičajni identitet i uključivanje u čuvanje zavičajne baštine (jezične, kulturne, povijesne, prirodne…)

Nakon kazališta prošetali smo do nogometnog stadiona  Poljud  i Hajdukovog muzeja, gdje su učenici uz stručno vođenje gospodina F. Grgurevića,  bili posebno sretni i ponosni.

Grad Split smo doživjeli kao kulturno, obrazovno, povijesno, prometno, gospodarsko i upravno središte naše županije.

Stvorilo se zajedništvo među učenicima kroz razvijanje svijesti da možemo svojim znanjem i sposobnostima unaprijediti i uljepšati svoj zavičaj jer izvori znanja su svuda oko nas.

                                                                              Voditeljice izvanučionične nastave


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira