2017-04-21 17:04:57

Zmajeva špilja - izvanučionička nastava

Učenici 7.razreda O.Š. V.Nazora i O.Š. Milna sa svojim nastavnicama Kristinom Novakvić i Anom Lovrić u izvanučioničnoj nastavi posjetili su Murvicu, staro mjesto na otoku Braču.

Zmajeva špilja poznata i kao Dragonjina špilja, smjestila se na jugu otoka, iznad mjesta Murvice udaljene oko 6 km od Bola. Murvica je pitoreskno selo , smješteno na samoj klisuri, okruženo brižljivo održavanim vinogradima,sa svega četrdesetak stanovnika.  Iz Murvice započeli smo uspon

prema Zmajevoj špilji pod sručnim vodstvom našeg vodića Zorana,od kojeg smo jako puno doznali o samoj špilji, mjestu,  povijesti ali i prirodi koja nas je okruživala.

 Ostali smo iznenađeni ugledavši u živoj stijeni uklesane ćelije u kojima su se molili i boravili svećnici glagoljaši, reljef zmaja, sagrađenu  Gospinu crkvicu, čiji je oltar isklesan također u živoj stijeni pećine.

Na povratku uživali smo u šetnji kroz uredno uređene vinograde i pogled na obalu i susjedne otoke. Uslijedio je kratka odmor u Bolu uz osvježenje i šetnju te povratak kućama. 


Osnovna škola Vladimira Nazora Postira